Pintar ous de Pasqua de colors

Crema de Sant Josep
marzo 5, 2018
Pa de pessic de clares (recepta d’aprofitament)
marzo 18, 2019

Pintar ous de Pasqua de colors

Hola i benvinguts al nostre blog, avui no us presentarem una recepta com de costum, si no que avui farem manualitats amb ous blancs, avui us ensenyem l’origen i com decorar ous de Pasqua.

Els ous de Pasqua pintats, són una manualitat molt senzilla i fàcil de fer, ideal per tots aquells que tenim nens, i així donar una nota de color a casa en aquests dies finals de la Setmana Santa.

L’ou, des de l’inici dels temps, ha simbolitzat la tornada a la vida. Amb l’arribada del cristianisme i la Setmana Santa, es va adoptar com a tradició l’ou per rememorar la resurrecció de Jesús. Així, l’origen dels ous de Pasqua el trobem durant d’edat mitjana, quan per Setmana Santa, es regalaven ous als éssers més estimats. Com que l’església els va prohibir consumir en aquestes dates, entre el segle XI i XVII, per considerar-se carn, la gent els bullia, decorava i protegia amb una capa de cera i els regalava així per poder menjar-se’ls més endevant. Mica en mica el concepte va evolucionar fins el que es coneix avui en dia. A Catalunya tradicionalment és regala el dilluns se pasqua (la mona),al contrari dels demés llocs del món,on es regalen el diumenge, un dia abans.

Ara que ja coneixem una mica l’origen dels ous de Pasqua, ja ens disposem a explicar com enllestir-los per pintar.

Primer, s’ha de preparar els ous, per això tenim 2 maneres de fer-ho, o amb ous bullits (com a decoració puntual i més fàcil) o amb ous buits (decoració permanent més elaborat)

1- Per fer-los bullits, primer hem de bullir els ous durant 10 minuts perquè quedin durs, seguidament els deixarem refredar i assecar sobre d’un paper de cuina. Una vegada freds i secs, ja els podem decorar. Cal recordar que així la seva durada és curta ja que en uns dies farien es farien malbé i farien pudor.

2- Per buidar-los, començarem punxant amb una agulla cada costat de l’ou amb molta cura de no trencar-lo, seguidament hem de buidar el contingut bufant per un dels forats o ajudar-te d’un bastonet llarg per trencar el rovell i la clara. Una vegada tret el contingut s’ha de rentar ben net i deixar assecar. Amb aquest mètode la durada del ou decorat és permanent, sempre i quan s’hagin rentat adequadament.

Una vegada secs, ja estan llestos per decorar.

Podem tenyir els ous blancs, posant-los dins de colorants naturals, com la cúrcuma o safrà(groc), suc d’espinacs (verd), suc de remolatxa (morat), aranyons (blau),etc… o colorants artificials, durant 15 minuts, com més temps els tinguis en remull, més color agafaran (si et fa mandra tenyir-los, o els ous no son blancs, pots saltar-te aquest pas, que no és el més important).
Tot seguit ja podem decorar-los amb pintures, guixos, aquarel•les, etc… al gust, amb ratlles, punts, sanefes, mandales, o com més us agradi. Cal recordar que si els ous es fan servir per decorar les mones, la pintura ha de ser alimentaria.

Amb això acabem l’explicació de la decoració dels ous de Pasqua, només recordar-vos que a Can Gòdia disposem de tot tipus d’ou (blanc, ros, ecològic, de pagès, de 2 rovells, etc).

Així que ens veiem al proper post, salut i mans als fogons! (o en aquest cas… mans als pinzells)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *