Cargols guisats

Pollastre picantó amb mongetes de Santa Pau i pernil d’ànec
15 de septiembre de 2017
Arròs caldós amb guatlles i rovellons
30 de septiembre de 2017
Pollastre picantó amb mongetes de Santa Pau i pernil d’ànec
15 de septiembre de 2017
Arròs caldós amb guatlles i rovellons
30 de septiembre de 2017

Hola i benvinguts al nostre blog, avui aprendrem a rentar, bullir i cuinar cargols.

De cargols trobem al mercat bàsicament 4 classes, el bover molt carnós i molt potent de sabor, el vinyal més suau i fi, la cabrilla, similar al vinyal, però amb la closca més dura, i el cargolí, típic d’Andalusia per fer amb caldo. No hi ha cargols millor que altres, sinó que cada varietat té unes característiques pròpies. Per exemple, per fer guisats serveixen tots, en canvi, per fer a la llauna només serveix el bover, ja que és més carnós.

Per fer uns cargols guisats bàsics, necessitem:

1kg de cargols dejunats (qualsevol varietat)
1 farcellet d’herbes aromàtiques
Bacon
Xoriço
Ceba
Tomàquet
All
Sal i pebre
pebre vermell
bitxo
oli

Per començar necessitem rentar bé les closques dels cargols amb aigua sola de l’aixeta, no cal netejar-los amb vinagre, sal o farina, ja que ja estan dejunats, hem de vigilar que tots estiguin vius, si hi ha algun que no treu les banyes, aparta’l i observes si surt o no. Si no surt treu-lo.

Poses una olla al foc amb aigua tèbia i els cargols, a molt poc foc. Quan comencen a sortir tots, pugem el foc ben fort per que morin. Una vegada hagi fet una bullida, es llença tota l’aigua. Posem aigua neta amb els cargols, un farcellet d’herbes aromàtiques i sal, i fem que bulli uns ¾ d’hora.

Mentre van cuinan els cargols, fem un sofregit de ceba, tomàquet i un parell de dents d’alls i el separem quan ja estigui fet. En un altre cassola gran, que serà en la que faràs tot el guisat, posem oli a escalfar i li tirem el bacon a talls petits. Quan estiguin ben rossos, li afegim el xoriço i el bitxo (si no vols els cargols tant picants, substitueix el xoriço i el bitxo, per xoriço picant) i li fem un parell de voltes perquè deixi anar tota la substància.
Tot seguit afegim el sofregit que aviem fet anteriorment, i afegim sal, pebre i pebre vermell al gust, barregem una mica i seguim posant els cargols ja bullits i escorreguts. Ara afegim aigua fins a cobrir-los, pots guardar una mica de l’aigua de bullir-los per donar més sabor d’herbes, o pots posar tota l’aigua neta, i amb el foc a mig gas ha de fer xup-xup durant una horeta.

Un cop acabats, tindràs uns cargols per llegar-te’n els dits!

Esperem que us agradin molt i ens veiem en el pròxim post.

Salut i mans als fogons!

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *